NHG taxatie Ommen

woning taxatie

Wanneer u een hypotheek afsluit, heeft u de mogelijkheid om hierbij ook de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te krijgen. Deze garantie zorgt ervoor dat u bij onvoorziene omstandigheden een vangnet heeft voor het betalen van de hypotheek. De NHG biedt meer zekerheid aan u en uw geldverstrekker. Wanneer u deze garantie wilt ontvangen, is het wel van belang dat uw taxatie door een NHG-erkend instituut gevalideerd wordt. Woning Taxatie Ommen kan u daarbij helpen.

Wat is de NHG?

De Nederlandse overheid heeft de NHG ingesteld om de financiële risico’s bij het kopen van een huis in te perken, en zo de woningmarkt te bevorderen. Wanneer u een hypotheek afsluit, is het vaak verstandig om hierbij ook hypotheekgarantie te nemen. De NHG biedt namelijk bescherming wanneer er zich onverwachts situaties voordoen die het terugbetalen van de lening ingewikkeld maken. Groot voordeel van deze garantie is het feit dat de geldverstrekker minder risico loopt, waardoor de hypotheekrente ook lager wordt. Vaak kan de korting op rente oplopen tot 0.6% per jaar, waardoor u honderden euro’s kunt besparen. U kunt in aanmerking komen voor de NHG wanneer uw woning binnen het maximale aankoopbedrag valt. Voor 2021 is dit bedrag vastgesteld op €325.000, maar hier kan nog €19.500 bij op komen voor het financieren van energiebesparende voorzieningen.

Waarom hypotheekgarantie afsluiten?

Er kunnen zich altijd situaties voordoen waardoor u tijdelijk of structureel niet meer in staat bent om de hypotheek terug te betalen. In deze situaties is het hebben van hypotheekgarantie erg voordelig. De NHG zorgt er namelijk voor dat u bij tijdelijke problemen in aanmerking kan komen voor de Woonlastenfaciliteit, zonder dat u uw woning hoeft te verlaten. Met de Woonlastenfaciliteit worden uw hypotheeklasten tijdelijk verlaagd, waardoor u een lastige periode beter kunt overbruggen. Na verloop van tijd moet u de lasten wel weer kunnen gaan betalen. Wanneer het probleem van structurele aard is, zult u de woning moeten verkopen, waardoor een restschuld kan ontstaan. Met de NHG hoeft u deze schuld onder bepaalde voorwaarden niet meer terug te betalen.

NHG taxatie door Woning Taxatie Ommen

De taxateurs van Woning Taxatie Ommen zijn aangesloten bij brancheorganisatie VBO en instituut NWWI, waardoor onze taxaties door alle banken en verzekeraars geaccepteerd worden. Ook bij het aanvragen van de NHG worden onze taxaties erkend. Woning Taxatie Ommen biedt een gevalideerd taxatierapport binnen 3 dagen, tegen een zeer voordelig tarief. Dankzij onze kennis en ervaring van de lokale woningmarkt kunnen wij u een heldere en professionele taxatie bieden. Kies daarom voor Woning Taxatie Ommen!

woning taxatie

Neem contact op

Neem contact op met Woning Taxatie Ommen voor een snel en veilig taxatierapport

Brugstraat 34,
7731 CV Ommen

0529-760 999

Contactformulier

Uw gegevens

This field is for validation purposes and should be left unchanged.